Rätta kläder för handboll

Det är alltid lika viktigt att ha de rätta kläderna när du utför en sport. Detta för att du ska kunna ha maximala rörelsefrihet och att inte kläderna är för varma och otympliga. Då finns det vissa saker som du bör tänka när det är dags att införskaffa träningskläder när du ska spela handboll.

Att tänka på

Här kommer några tips du kan har nytta av innan du beger dig in i djungel av handbollskläder. För det kan vara knivigt att kunna hitta kläder med tanke på vilket stort urval det finns att välja mellan. Därför är det aldrig fel att kunna ta del av lite goda råd och tips innan.

  • Handbollskläderna ska inte sitta för löst, men ändå inte vara för tighta.
  • En handbollsspelare behöver frihet att kunna röra sig bättre ute på en handbollsplan.
  • Ha en färg som du trivs med och passar dig bäst, om det inte är en lagtröja förstås.
  • Glöm inte att du kan kombinera och komplettera med de önskade skydd som du vill ha.

När du väl bestämt dig för vad du är ute efter, så finns det flera butiker på nätet och riktigt, som du kan välja och vraka mellan de olika märken som handbollskläder finns i.

Handbollskläder

Det finns en uppsjö med olika kategorier som du kan köpa handbollskläder i. Allt från kortärmade tröjor och shorts, till långärmat och träningsbyxor som är speciella för målvakter.

  • Tröjor – Tröjorna är oftast tillverkade i 100 % polyester som är högelastiskt, vilket gör att svetten kan transporteras bort snabb. Det innebär att huden kan hålla sig torr. Kommer oftast i många läckra färger med både lång och kort ärm, med eller utan krage, samt V-ringad.
  • Shorts – Shortsen är för det mesta tillverkad i 100 % polyester och har elastiska sömmar, samt kommer med en ventilerad mesh på shortsens baksida. Du kan få shortsen i olika färger och längder.
  • Träningsbyxor – Byxorna är tillverkad i en funktionell 100 % polyester. De kan vara med eller utan fickor som har en dragkedja i vissa fall. Dessutom kan byxorna ha en ribbning vid bensluten. Träningsbyxorna finns i ett antal färger.
  • Strumpor – Alla vet att strumporna är viktiga, för det gäller att de ha bra passform och framför allt sitter kvar under spelets gång utan att de kasar ner. Oftast är handbollsstrumpor av olika material så som polypropen, spandex, polymid och bomull. Dessutom kan de ha en fotbädd med Ultra Comfort, samt höger-vänter indikator och anti slip-teknik. Varje del av strumpan har en funktion för att ge ordentligt med stöd och underlättar ditt spel.

Slutord

Naturligtvis finns det andra kategorier inom handbollskläder som du kan ha nytta av för att underlätta ditt spelande ute på handbollsplanen. Du får helt enkelt prova dig fram för att hitta det som passar dig bäst och ditt spelbehov.